Täck med plastfolie, låt salladen stå och gotta sig i kylen en stund innan servering. Supergod och superkrämig potatissallad som passar perfekt att serveras vid de allra flesta rätter
Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den). Båda jag och maken tyckte att den smakrika och krämiga röstirullen var en riktig fullträff
Krydda med oregano, salt och peppar och rör runt. Lägg potatisen på en plåt/ugnsform med höga kanter. Skala potatisen och skär varje potatis i fyra klyftor
Häll av vattnet och krydda med kryddorna och oljan. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter. Lägg över på en smord form och ugnsbaka i 200 grader i ca 30 minuter
Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Låt torka på papper och salta före servering. Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 minuter. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt steg 3
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.