Vem minns inte skolans potatisbullar, antigen älskade eller det omvända. Även om det nu är länge sedan dess så kan man alltid laga till sina egna med hjälp av fem enkla ingredienser
Gjorde dessa en lördag till en köttbit och en god sås. För 4 personer. 8 st potatis kokas och pressas2 dl creme fraiche 2-3 dl riven västerbottenostsalt och peppar1 tsk oregano 1 tsk rosmarin1 tsk timjan
Varva i en smord, ugnssäker form tunnskivad potatis och strimlad purjolök. Krydda mellan varven. Blanda krossad vitlök med grädden och slå den över potatisen
Skala potatis och morötter. Skär potatis i knappt sockerbit stora bitar och grovriv morötter och ost. Fräs smöret i en större kastrull och låt potatis och morötter fräsa med
Skala och skiva potatisen. Torka av dem på hushållspapper. Smörj en pajform med smöret och täck den som en stjärna med baconskivor från mitten och utåt så att andra hälften hänger utanför formen
I dag så tänkte jag att jag skulle testa något somjag aldrig har testat att göra själv någon gång, för ibland så kan man bli så där vansinigt sugenpå vissa saker och idag var en sån dag när jagfick det där suget efter dillstuvad potatisDETTA BEHÖVER DU
Detta recept är egentligen till för färskpotatis. När sommaren börjar gå mot sitt slut och man tröttnar lite på vanlig kokt potatis och vill göra något annat
Skala och skär potatisen i kuber ca 3x3 cm. I en gryta häller man i olivolja, när den är varm, så steker man den hackade löken, tills den börjar mjukna och tillsätt vitlöken, forsätt att steka dem ett par minuter, de får inte ta färg
Håller på och råsteker skivad potatis, men gör det denna gången i en olja jag inte provat innan. Kallpressad rapsolja kryddad med Timjan, från Gunnarshögs gård
En krämig god potatisrätt. Detta behöver du. 900 gr potatis1 kruka persilja4 dl gräddmjölk1 msk glutenfri mjölmix (sempers finmix)2 msk smörSalt-Peppar
En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås