Pressa potatisen och blanda med salt, peppar, rökt bog, salladslök, ägg och äggula. Ta upp lite med en sked och forma till en boll som rullas i ströbröd
Skölj den i varmt vatten, skrubba med rotfruktsborsten. På så vis blir den lite "förarbetad" och släpper ifrån sig mer saft om man pressar den med fingrarna
Ikväll ska några kompisar komma hit och vi ska bjuda på pulled pork med goda tillbehör. Bla coleslaw, picklad rödlök och en salsa som du får receptet på här
Mosa sedan potatisarna efter önskemål, vill du ha potatisbullarna helt släta använder du en potatispress, vill du ha lite bitar i kan du mosa dem med en elvisp
Som den här superfräscha och goda salsanmed tomater, äpple, rödlök och basilika. Granny Smith, och du får en häftig blandning med kontraster mellan krispiga äppelbitar, mjuka tomater, rödlökskick, örtig basilika och syrlig citrondressing
4 portioner Ingredienser 1 kg potatis, King Edward, Fontane, Mandel eller vilken sort ni tycker om 1 dl mjöl 3 dl rivna morötter ½ squash, grovriven 1 ägg 1 ½ dl ströbröd 2 msk margarin eller smörolja 2 krm svartpeppar 1 tsk salt Av
Låt dem svalna och blanda sedan med ägg, mjölk, persilja, gräslök och salt. Servera dem varma tillsammans med stekt rimmat fläsk eller bacon, lingonsylt och rårivna morötter
en riktigt god salsa gjorde jag av. nu kan du antingen lägga alltihop i en mixer för en slät salsa eller göra som jag för att få lite mer grov konsistens, mortla allihop
börja med att finhacka chili och vitlök och mortla med olivolja och spiskummin. salsa eller sallad. hacka tomaterna i lagom bitar, riv eller hacka koriandern och blanda ihop alltihop, helst medan majsen är ljummen så att smakerna utvecklas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.