4 portioner
Ingredienser 1 kg potatis, King Edward, Fontane, Mandel eller vilken sort ni tycker om 1 dl mjöl 3 dl rivna morötter ½ squash, grovriven 1 ägg 1 ½ dl ströbröd 2 msk margarin eller smörolja 2 krm svartpeppar 1 tsk salt Av: Joel Holmberg SKRIV UT RECEPTET
6 potatisar. 11 tsk grillkrydda. 11 tsk oregano. 11 msk matolja. 1Ev lite salt. 1½ dl ströbröd. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter
Putsa potatisen och skär bort fula delar. Dela i halvor. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter. Skala och strimla rödlök, skölj och strimla purjolök samt pressa vitlök
Vem minns inte skolans potatisbullar, antigen älskade eller det omvända. Potatisbullarna. Var sparsam på värmen så du bara färgsätter potatisbullarna fint
Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.