Potatisbakelse
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 st mandelpotatis
  • 1150 g västerbottensost
  • 13 st äggulor
  • 10.5 dl mjölk
  • 11 dl grädde
  • 12 msk smör
  • 1 salt
  • 110 st mandelpotatis medelstora 150 g västerbottensost riven 3 st äggulor 0.5 dl mjölk 1 dl grädde 2 msk smör salt vitpeppar Ugn: 225°Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt ost, äggulor, mjölk, grädde, smör, salt och peppar, och rör om till en krämig konsistens.
  • 1 Fördela potatiskrämen i 4 ugnsfasta portionsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisbakelserna blir gyllenbruna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.