110 st
mandelpotatis medelstora 150 g västerbottensost riven 3 st äggulor 0.5 dl mjölk 1 dl grädde 2 msk smör salt vitpeppar Ugn: 225°Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt ost, äggulor, mjölk, grädde, smör, salt och peppar, och rör om till en krämig konsistens.
1 Fördela
potatiskrämen i 4 ugnsfasta portionsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisbakelserna blir gyllenbruna.
Äntligen är det säsong för färskpotatis. Jag älskar färskpotatis. Denna plåt laddad med färskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
6 potatisar. 11 tsk grillkrydda. 11 tsk oregano. 11 msk matolja. 1Ev lite salt. 1½ dl ströbröd. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.