Blanda ihop mandelmjöl, polentaoch bakpulver. Vispa margarin och socker poröst. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Tillsammans med den här krämiga polentan som fått koka i vitt vin och buljong samt smaksatts med tryffelolja, parmesan och färsk gräslök gjorde det inte sämre
Tillsätt polentan i kastrullen tillsammans med salt och rör om. Barnen skulle inte gilla det, i alla fall inte svampen och getosten men jag tyckte verkligen att det var gott
Under tiden, koka upp vatten till polentaoch blanda ner fond eller buljong (enligt tabell). Gillar kombon av den krämiga polentan, den söta pumpan den rostade broccolin
Efter en härlig vecka och avslutning på jobbet så fortsätter jag på polentan jag började på igår. Det är fredag, isen har släppt, solen skiner, fåglarna kvittrar, svanar och fåglar leker vid sjön, Goblin har sprungit och busat i skogen, jag har levererat på jobbet, kollegorna är roliga, mysiga, trevliga och inspirerande
Ikväll var det min tur, och jag hade bestämt mig för att göra Polenta. För att vara första gången jag lagade Polenta så måste jag säga att jag lyckades riktigt bra
Det blir stekt polenta med rödlöksmarmelad, shitaketapenade och rökt tofu. Polenta. Om man vill kan man tillsätta både ost* (eller näringsjäst) och/eller kryddor när man rör ihop den med buljongen
Jag kokade ihop en marinad/glaze med soja, honung, ingefära, vitlök och rökt paprika. Det fiffiga med foliet är att det bara är att svepa in karrén när den ska vila och om man steker den på högre temp så kan man ju slå in den i ugnen om den börjar få för mycket färg
Recept till polenta finns här och göres till fördel dagen innan polentan ska stekas. Till exempel när jag kokar polenta så blir det alltid två eller fler portioner
Lägg i creme-f och lite lime, Mixa slätt, smaka av med salt och peppar, servera med en liten bonusklick cremef och gärna lite färsk oregano eller timjan
Mascarponen gav polentan en mild krämighet, majsen gav karaktär och chilin bidrog med djup. Jag är en stor fan av polenta, som det senaste året ofta figurerat på våra tallrikar här hemma
Gör polentan i förväg. Rör om då och då. Skär under tiden den kalla stelnade polentan i c. Rör ned basilika, ost och margarin, häll sedan över blandningen i en form penslad med ½ matsked olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.