Polenta med tomat och harissa, bladspenat och stekt ägg
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Polenta med tomat och harissa, spenat och stekt ägg
  • 4 portioner 500 g krossade tomater (gärna finkrossade)
  • 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning 1 ½ - 2 tsk harissa (chilipasta på tub, återfinns oftast bland orientaliska varor i matbutiken)
  • 200 g polenta
  • ½ - 1 dl grädde/ standardmjölk (3% fett)
  • 2 ½ - 3 dl riven lagrad ost, t.ex. parmesan, västerbotten eller präst
  • Salt och grovmalen svartpeppar efter smak
  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 2 - 3 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm vitlökspulver
  • 4 ägg ca 1 msk smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.