Som den sushifantast jag är tycker jag att pokébowl är den bästa uppfinningen på länge, nästan lika gott som vanligsushi men hundra gånger snabbare och enklare att göra
En ny pokébowltill er. Denna gång en vegetariskvariant med stekt tofu istället för fisk. Det här är egentligen ett jag-måste-tömma-kylen-recept, så som ni förstår, kan ni fylla er pokébowl med era egna favoritingredienser - men jag måste säga att mina är den perfekta kombinationen av smak, crunch och färg
Vegansk Pokébowl med Findus Pease Strips. Trots sushiriset så är rätten (som för övrigt uttalas PokÉbowl – inte poke ball) inte från Japan, utan från Hawaii, vilket förklarar inslaget av frukt och lite andra mer ickekonventionellaingredienser
Poke är en Hawaiianskfisksallad med rå fisk (oftast tonfisk) som bas. Vilkatillbehör och smaksättningar man väljer varierar sedan, men det är vanligt med en asiatisk touch där sojasås, sesamolja och alger är viktigaingredienser
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Slår man upp dagstidningenshelgbilaga så finns det recept på PokéBowl. Helt plötsligt är det som om hela Matsverige bestämt sig för att skriva om mat från Hawaii
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.