Poke är en Hawaiiansk fisksallad med rå fisk (oftast tonfisk) som bas. Som regel serveras poke som en förrätt med bara fisk och grönsaker, men matigare varianter med ris är också vanligt
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Jag har tidigare gjort en pokè bowlmed saffransmarinerad lax, och en annan vegetarisk poké bowlmed kastanjer och picklad rödlök, de recepten hittar ni genom att klicka på länkarna
PokeBowl, kan vara en av de största matsensationerna på senare tid, restauranger och kedjor har fullständigt exploderat av alla dessa bowls i olika smaker och utföranden
Här poké bowlmed lax (Salma lax). Poké bowl är vår senaste favoriträtt när det ska gå undan lite och ändå vara extra festligt, till exempel som en fredagsmiddag
– I samarbete med CocoVi – Poké bowls har väl ingen missat det senaste året. Detta är Poké Bowls. Poké kommer från Hawaii och är egentligen hackad fisk med soja och vårlök
Nästan allt är ju färdigt – bara att tina och köra en liten omgång med kniv och skärbräda. Dela avokadon, ta ut avokadoköttet med en sked och skiva det
Jag vill fylla upp min skål med umamistinn tonfisk, salta feta röror, pigga söta smaker, syra, koriander, chili, sälta, ostronsås, olika färger och annat gott
Under tiden marinerar du laxen - eller tonfisken - och sedan lägger du bara ihop allt i skålen. Okej, årets stora trend stavas PokeBowl, och jag vore ju ingen äkta matbloggerska om jag inte hoppas på tåget
Bygg sedan ihop dina poké bowlsmed ris, lax och grönsaker. Låt laxen tina i kyl eller rumstemperatur, skär sedan upp den i tärningar och blanda med alla ingredienser till marinaden
Det här är egentligen ett jag-måste-tömma-kylen-recept, så som ni förstår, kan ni fylla er poké bowlmed era egna favoritingredienser - men jag måste säga att mina är den perfekta kombinationen av smak, crunch och färg
Trots sushiriset så är rätten (som för övrigt uttalas PokÉ bowl – inte poke ball) inte från Japan, utan från Hawaii, vilket förklarar inslaget av frukt och lite andra mer ickekonventionella ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.