13 dl
rundkornigt japanskt ris (typ sushiris) 1 msk sesamolja 2 msk japansk soja 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk sriracha (eller mer efter smak) 500 g rå lax (t ex salma eller fröya) 2 salladslökar 0,5 gurka 1 mango 2 avokado 2 dl edamamebönor 1,5 msk rostade vita sesamfrönTvätta riset väl och koka enligt anvisningar på förpackningen. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke. Tärna laxen i stora tärningar och skiva salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden. Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor. Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Toppa med avokado, mango, edamame, gurka och lax. Strössla över sesamfrön och ät genast medan riset är varmt och fisken är kall!
Halvera avokadon, ta bort kärnan och gröp ur den med en tesked. Bläddrar man i en mattidning så är det Hawaii-special med samma fisk- & risskål men också recept på drinkar och fisk-tacos från de där öarna i Stilla Havet
”Visst är det hemskt med fusion kitchen… Stoppa räkor från Västerhavet i en risskål medmangooch så toppa med sambal oelek-majonnäs”, tänker matpuristen
På bloggen hittar du även pokébowlmed lax. Pokébowl, allt gott i en liten skål. Själva tillbehören är valfria och lätta att variera, sök på nätet så hittar du mängder med förslag och idéer
Vänd ner avokadon i citron- och olivoljan och krydda med lite salt. Sista helgen med melodifestivalen är över ochdärmed också sex veckor med lördagar med extra god mat
Lägg laxen i mitten och dekorera med en vacker avokadoblomma eller skivad avokado. Strimla rödkålen och blanda med limesaft, vatten, honung och salt i en skål
Dessutom hade frun i köket rört samman en avokadoröramed lite blandade grönsaker som börjat sjunga på sista versen och en blodgrape som stämde in i sångkören
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.