Poké bowl med lax, avokado och mango
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl rundkornigt japanskt ris (typ sushiris)
  • 11 msk sesamolja
  • 12 msk japansk soja
  • 11 klyfta vitlök, riven
  • 12 tsk sriracha (eller mer efter smak)
  • 1500 g rå lax (t ex salma eller fröya)
  • 12 salladslökar
  • 10,5 gurka
  • 11 mango
  • 12 avokado
  • 12 dl edamamebönor
  • 11,5 msk rostade vita sesamfrön
  • 13 dl rundkornigt japanskt ris (typ sushiris) 1 msk sesamolja 2 msk japansk soja 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk sriracha (eller mer efter smak) 500 g rå lax (t ex salma eller fröya) 2 salladslökar 0,5 gurka 1 mango 2 avokado 2 dl edamamebönor 1,5 msk rostade vita sesamfrönTvätta riset väl och koka enligt anvisningar på förpackningen. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke. Tärna laxen i stora tärningar och skiva salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden. Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor. Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Toppa med avokado, mango, edamame, gurka och lax. Strössla över sesamfrön och ät genast medan riset är varmt och fisken är kall!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.