– I samarbete med CocoVi – Pokébowls har väl ingen missat det senaste året. Detta är PokéBowls. Poké kommer från Hawaii och är egentligen hackad fisk med soja och vårlök
Toppa med cashewnötter, färsk koriander, chiliflakes och sesamfrön. Om du inte får tag i färsk tonfisk, går det lika bra att använda färsk lax av bra kvalitet
Vilka tillbehör och smaksättningar man väljer varierar sedan, men det är vanligt med en asiatisk touch där sojasås, sesamolja och alger är viktiga ingredienser
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Jag har tidigare gjort en pokè bowlmed saffransmarinerad lax, och en annan vegetarisk pokébowlmed kastanjer och picklad rödlök, de recepten hittar ni genom att klicka på länkarna
Poke Bowl, kan vara en av de största matsensationerna på senare tid, restauranger och kedjor har fullständigt exploderat av alla dessa bowls i olika smaker och utföranden
Här pokébowlmed lax (Salma lax). Pokébowl är vår senaste favoriträtt när det ska gå undan lite och ändå vara extra festligt, till exempel som en fredagsmiddag
Nästan allt är ju färdigt – bara att tina och köra en liten omgång med kniv och skärbräda. Dela avokadon, ta ut avokadoköttet med en sked och skiva det
Jag vill fylla upp min skål med umamistinn tonfisk, salta feta röror, pigga söta smaker, syra, koriander, chili, sälta, ostronsås, olika färger och annat gott
Ni måste prova om ni får tag i färsk tonfisk och gillar lite asiatiska smaker. Klicka på majonnäsen och servera med en eller två limeklyftor att pressa över
Jag marinerade laxen i saffran, bland annat, därav den väldigt intensiva orangea färgen, men ni kan även köra på en mer "standard" asiatisk marinad med ingefära, lime, soja och sesamolja
Bygg sedan ihop dina pokébowlsmed ris, lax och grönsaker. Låt laxen tina i kyl eller rumstemperatur, skär sedan upp den i tärningar och blanda med alla ingredienser till marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.