PokeBowl, kan vara en av de största matsensationerna på senare tid, restauranger och kedjor har fullständigt exploderat av alla dessa bowls i olika smaker och utföranden
Poké bowl har egentligen ingenting med pokemon att göra och den enda likheten, förutom namnet, är att den tydligen varit omåttligt populär denna sommar
Jag älskar poké bowls. Det finns säkert regler för vad som ska ingår, och inte ingå, i en tvättäkta hawaiiansk poké bowl, men de reglerna har jag inte läst, och som alltid gör jag lite som jag själv vill
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna laxen i mindre bitar. Blanda i en bunke soja, fisksås, sesamolja, finriven ingefära, finhackad chili, honung och limesaft
Poké bowl har blivit en stor trend och dyker upp i flera olika varianter. Men ursprungligen är det streetfood från Hawaii och består av rundkornigt ris, olika grönsaker, frukt och marinerad rå fisk
Det kan ju tyckas makalöst konstigt att ha en poké bowl som middag på julafton, men det är ju ett väldigt fräscht alternativ, speciellt när man bara lagar middag till fyra (Filip kommer ju få smaka på vissa bitar också, såklart)
Min nya favorit är Poké bowl, streetfood från Hawaii. Sitter och tittar ut genom fönstret medans mina elever gör en arbetsuppgift, det är en lite grå dag men ljuset är på väg tillbaka, våren är snart här med sol och värme som gör gott för både kropp och själ
Trots sushiriset så är rätten (som för övrigt uttalas PokÉ bowl – inte poke ball) inte från Japan, utan från Hawaii, vilket förklarar inslaget av frukt och lite andra mer ickekonventionella ingredienser
Poke är en Hawaiiansk fisksallad med rå fisk (oftast tonfisk) som bas. Som regel serveras poke som en förrätt med bara fisk och grönsaker, men matigare varianter med ris är också vanligt
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat