Kokboken SRF

Kokboken SRF

  • 42 Recept
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Ingredienser Portioner. 6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
God ugnsbakad leverpastej

God ugnsbakad leverpastej

Ugnsbakad leverpastej. 4 små eller 2 större. 1 gul lök i bitar. 400 g ungnötslever skuret i bitar. 400 g fläskfärs
Kycklinggryta med surkål från Alsace

Kycklinggryta med surkål från Alsace

Vad ska man äta när det fortfarande kan vara bitande kallt ute, men ljuset på kvällarna börjar dröja sig kvar i vårskymningen
Kasslergryta från Toulouse

Kasslergryta från Toulouse

Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn dem i lite matfett på båda sidorna. Peppra dem lätt. Ta upp kasslerskivorna
Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

Nu har det hunnit bli fredag kväll och bilderna jag bjuder på idag visar gårdagens middag. Något så enkelt och mycket uppskattat som fläskpannkaka
Carbonara på julskinka

Carbonara på julskinka

Har ni, som jag, julskinka kvar. Jag brukar pula in den i frysen och filura ut vad man ska göra med den
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg
Skinklåda

Skinklåda

Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Skiva potatis och tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form
Leverkaka

Leverkaka

Idag är det rejäl husmanskost som står på matsedeln. Leverkaka, Tobbes favorit. LEVERKAKA. 1 kg färdig risgrynsgröt (jag köper 2 färdiga ´korvar`risgröt)
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Lättbakade mandelkakor som passade utmärkt att toppa med grädde och bär. Går att frysa och perfekt att ha hemma om man får spontan besök eller bara blir sugen på något gott
Fläskkotlett i ugn - Torslandakotlett

Fläskkotlett i ugn - Torslandakotlett

I helgen var vi hos goda vänner och bryggde öl och vi var många som skulle äta middag på kvällen. Då fixade Monica denna supergods och smidiga rätten
Nikkaluoktasoppa med köttfärs

Nikkaluoktasoppa med köttfärs

Stek färsen smulig i smör. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Låt purjolök och paprika fräsa med färsen ett par minuter
Rabarbersaft

Rabarbersaft

Skölj rabarbern väl, men skala den inte. Skär stjälkarna i små bitar. Koka upp vattnet i en rostfri gryta
Focaccia!

Focaccia!

Du behöver. 25 gram jäst. 3 dl vatten. 0,5 dl olja från soltorkade tomater. 1 msk honung. 1 msk flingsalt. 6-7 dl vetemjöl