Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, ochlägg det pocheradeägget på parman
Stek eller grilla sparrisenoch krydda med flingsalt. Vispa ihop äggulormed vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
Till sist de pocheradeäggen. Fick nämligen sparrismedpocheratägg på Bloggträffen för en dryg månad sedan, och har sedan dess inte riktigt kunna släppa tanken
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja. Lyft sedan upp äggen i en bunke med kallt vatten, ta bort eventuell överflödig äggvitaochlägg sedan på papper
Smaka av med salt och peppar. Bred örtfärskosten på brödskivorna ochlägg på lax, sparrisochägg. Grilla sparrisen i några minuter i en grillpanna tills de blir lite mjuka
250 g grön sparris 250 g vit sparris 1 knippe ramslök 65 g rucolasallad 400 g gravad lax, i skivor. Pocheradeägg3 dl ättiksprit 12 % 3 dl vatten 1 l vatten 6-8 ägg 1 msk salt
Jag toppade med gräslök och rostad mandel. Med några egna justeringar, såklart. Det här var löjligt nog topp tre av det godaste och enklaste jag ätit och gjort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.