Förrätter

Förrätter

Erik Lallerstedts skagenröra

Erik Lallerstedts skagenröra

50 g färska räkor, handskalade, grovt skurna 1 msk dill, grovskuren 1 msk hemgjord majonnäs 0,5 msk färsk pepparrot, finriven 0,5 msk crème fraîche 1 tsk citron, pressad salt
Crema di melanzane veloce

Crema di melanzane veloce

600 g di melanzane. 11 spicchio d'aglio. 11 cucchiaio d'olio extravergine d'oliva. 1basilico. 1sale. 1pepeLavate le melanzane e tagliatele a cubetti piccoli piccoli, di circa mezzo cm per lato
Bagna cauda  /  En varm, kryddig dipp

Bagna cauda / En varm, kryddig dipp

Skala vitlöken. Mosa vitlök och sardeller till en puré i en mortel. Fräs purén sakta i olivolja i en kastrull utan att den tar färg
Grön sojabönskräm med rökt lax

Grön sojabönskräm med rökt lax

Tina sojabönorna. Tvätta citronen och finriv det gula på skalet och pressa ur saften. Mixa sojabönornar med olivolja och citronsaft i matberedare eller med mixerstav
Krämig sushi med gravad lax på svenssonvis

Krämig sushi med gravad lax på svenssonvis

1 dl jasminris. 1 dl crème fraîche. 1/4 röd lök. 1 vitlöksklyfta. 200g gravad lax. salt, peppar, persilja1. Koka 1 dl ris enligt anvisningen på förpackningen
Avo bene - Avokadotoast

Avo bene - Avokadotoast

Bröd2 skivor formfranska 25 g smör krasse (att garnera med). 1Avokadoröra1 avokado, fruktköttet 0,5 rödlök, finhackad 0,5 tsk chiliflakes 0,5 citron, saften salt peppar
Svamptoast med parmesanost och persilja

Svamptoast med parmesanost och persilja

200 g skogssvamp, blandad, rensad och nedskuren neutral olja, till stekning smör, till stekning 1 msk schalottenlök, finhackad 0,5 dl vispgrädde salt svartpeppar 4 skivor surdegsbröd parmesanost, rikligt med finriven persilja, hackad
Sötpotatisvåfflor med spenat

Sötpotatisvåfflor med spenat

1,5 dl vetemjöl [90 g] 1 dl fullkornsdinkelmjöl (eller grahamsmjöl) [60 g] 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 krm chiliflakes (eller grovmalen svartpeppar) 2 ägg 1 dl rapsolja 300 g sötpotatis, finriven 1 förp babyspenat [70 g] pecorinoost, till servering gröna blad, till servering
Marinerad bläckfisk

Marinerad bläckfisk

400-500 gram fryst eller färsk bläckfisk. 10,5 dl olivolja. 10,5 schalottenlök. 11 klyfta vitlök. 12 cm röd chili