Förrätter

Förrätter

Förrätt med rom&räkor

Förrätt med rom&räkor

(4 pers)Lyxräkor. 1 burk cremefraiche. 1 knippe hackad färsk dill. 1 burk röd rom. 2 hackade salladslökar. 1 citron
Lättlagad hummercocktail

Lättlagad hummercocktail

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st hummer , små 1 st schalottenlök 1 st krispsallad , 4 st krusiga blad 0,5 kruka(or) färsk dill , 4 kvistar 0,75 dl gräddfil 0,75 dl majonnäs 0,5 st Schalottenlök(ar) 2 msk tomatpuré 0,5 st lime 1 odefinierad cayennepeppar 1 odefinierad salt Köp receptet
Laxrulle med wasabikräm och rostad mandel

Laxrulle med wasabikräm och rostad mandel

Hur är det, har ni haft julledigt hela veckan. Själv var jag ett par timmar på kontoret igår och fortsätter nu med ytterligare en vecka ledigt till nästa fredag
Halstrade marinerade pilgrimsmusslor

Halstrade marinerade pilgrimsmusslor

12 pilgrimsmusslor 0,5 dl rapsolja, till stekning. 1Bachatamarinad1 chilifrukt, urkärnad och finhackad 1-2 klyfta vitlök, finhackade 0,5 citron, rivet skal och pressad saft 1,5 dl färsk persilja 4 msk rapsolja
Råraka med löjrom och rödlök

Råraka med löjrom och rödlök

8 mjöliga potatisar 1 tsk salt 3 rödlökar, finhackade 160 g svensk löjrom 2 dl smetana el crème fraiche 4 msk rapsolja 4 msk smör 4 små dillkvistar 4 små klyftor citron peppar, nymalen
Laxpaté med räkor och dill

Laxpaté med räkor och dill

650 g laxfilé 1,5 tsk salt 1 knippe dill 3 st ägg 5 dl vispgrädde 1 msk potatismjöl 1 msk pressad lime 200 g skalade (ca 450 g oskalade) räkor
Skagenröra i parmesankorg

Skagenröra i parmesankorg

Ännu ett recept, stulet från Två små kök, en himla fin blogg. Supergott var det också. Mannerströms skagenröra, 4 portioner300 g räkor med skal2-3 msk hackad dill4 tsk ishavsrom1 dl majonnäs1 dl crème fraicheSalt och svartpepparCayennepeppar2 tsk pressad citronsaft2 msk finhackad rödlökSkala räkorna och hacka dem grovt
Filodegsknyten med fetaost och spenat

Filodegsknyten med fetaost och spenat

Ingredienser Portioner. ca 32 st 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 400 g fryst bladspenat 2 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1 ägg 1 dl tjock yoghurt (10%) 1 tsk finrivet citronskal 300 g fetaost 1 förp filodeg (à ca 250 g) 1/2 dl vita sesamfrön rapsolja Lägg till i inköpslistan