Förrätter

Förrätter

Vit sparris med aromsmör

Gör först aromsmöret. Hacka persilja och lägg i en skål. Skala och pressa i vitlök. Blanda med mjukt smör samt smaka av med ca ett krm salt och ett halvt krm svartpeppar
Ugnsbakade endiver med valnötter

Ugnsbakade endiver med valnötter

Ugnsbakade endiver med valnötter. 2 port. 2 endiver. örtsalt och malen vitpeppar. pressad citronsaft. 1 näve grovhackade valnötter
Caroline i köket

Caroline i köket

1 burk kokosgrädde, 400 ml. 13 stora avokador. 12 msk pressad lime                . 1salt. 12 passionsfrukter
Gröna stavar med dipp och nachos

Gröna stavar med dipp och nachos

Ingredienser Portioner. 4 1/2 burk grekisk yoghurt (à 450 g) 1/2 dl soltorkade tomater tapenade 1 tsk spiskummin 2 krm chilipeppar salt 1 gurka 125 g rädisor 1 förp snackmorötter (à 150 g) 1 förp snackpaprika (à 150 g) 1/2 påse nachochips (à 185 g) Lägg till i inköpslistan
Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom

Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom

150 g lax (t ex salma eller fröya) 1 baguette ca 4 tsk wasabipasta 1,5 dl majonnäs 2 tsk japansk soja 1 tsk honung, flytande salt, nymalen peppar 40 g forellrom 1 kruka gräslök 2 msk svarta sesamfrön
Tilltugg med cocktailtomater och mozzarella

Tilltugg med cocktailtomater och mozzarella

Skölj tomater. Skär ost i 16 små tärningar - något mindre än cocktailtomaterna. Trä på ett basilikablad, en bit mozzarella och en tomat på varje tandpetare
Grönsakspakora med mangodip

Grönsakspakora med mangodip

1. Hetta upp oljan till 180 grader. Ha ett lock nära när du friterar. 2. Blanda de torra ingredienserna till smeten
Ägg & bacon i cocotte

Ägg & bacon i cocotte

1. Sätt ugnen på 180 C. Ställ in en långpanna halvfylld med vatten. 2. Plocka fram 4 små formar eller kaffekoppar som rymmer 1-2 dl
Rullsnittar med räkor och rom

Rullsnittar med räkor och rom

1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör. 2. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan
Susannes frasiga smördegstarte

Susannes frasiga smördegstarte

1. Sätt ugnen på 225°. Koka broccoli (eller sparris) någon minut i saltat vatten, häll av och lägg den på en handdduk för att torka lite