Ikväll gjorde jag några lyxiga mackor medpocheradeägg, spenat, lax och hollandaisesås. Det var första gången som jag pocheradeäggoch jag måste erkänna att särskilt fina blev de inte, men de smakade bra i alla fall
Matig och mättande, full av nyttigheter som spenat, fullkorn, ägg, mager skinkaochspenat. Ett stekt ägg på det, sedan skinka, lite senap, och så mozzarellan i skivor
Lägg på ett grillgaller, gärna med en bakplåtpappersklädd plåt under. Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Läggspenaten, löken och smöret i en stor stekpanna. Gör fyra gropar i spenatblandningen för äggen. Tillsätt grädde, mjölk, riv över rejält med muskot och krydda med vitpeppar
Lägg ner naanbrödet ett i taget med den smörade sidan nedåt. När såsen puttrat en tag på spisen och smakerna trädit fram gjorde jag små fickor i såsen och knäckte i fyra stycken ägg
Lägg upp broccolin på en tallrik, lägg försiktigt det pocheradeägget ovanpå, ringla crèmen runt om, strö över hyvlad parmesan och avsluta med att ringla över lite gräsig olivolja
Silly me, så det fick bli blev pocheratägg istället den kvällen. Knäck ett ägg i en mugg eller kopp. Med smörstekta kantareller, västerbottensost och rostade hasselnötter
Den går dessutom bra att förbereda, gör klart såsen och värm bara på den när gästerna kommer, skiva upp tillbehören du önskar ha så kan var och en lägga på det de själva vill ha på
Sänk värmen ochlägg på ett lock. På italienska kallas den för 'uova al purgatorio', vilket betyder ungefär 'ägg i skärselden' (namnet syftar på hettan i såsen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.