Ta ut och servera genast med grillad tomat, persiskt ris, en klick smör och yoghurt. Kebab kobide – en traditionell delikates från Iran, underbart mört kött med härliga smaker
En annorlunda pastrarätt med kryddig köttfärsås och krispig potatistadig. En persisk favorit som jag rekommenderar varmt att du testar om du inte redan har gjort det
Servera med sallad, borani (yoghurtsås) och bröd. Fyll grönsakerna med blandningen, sätt på de sparade locken, ställ dem i en kastrull med hög kant, häll på 2 dl kallt vatten och 1 msk tomatpuré
)Blanda ihop kycklingen med lökmixen och låt stå på svag värme så saffranet går in i kycklingen. Koka riset, låt det ånga med en handduk mellan kastrull & lock några min
Förbered en eller två brickor med portionsformar. Vid servering garnerar du först formarna med att strö över ett tunt lager malen kanel, strimlad mandel och hackad pistaschmandel
Skiva löken, stek den i olja tillsammans med köttet och kryddorna. Stek allt ett tag, sen häller du i kidneybönorna(burk) och fyller på med vatten så det täcker allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.