Persisk mat är precis som irakisk mat färgstark och mild i smaken. Ris serveras i princip alltid till en persisk måltid och det finns tre vanliga tillagningssätt – ”polo”, ”chelo” och ”kateh”
En persisk favorit som jag rekommenderar varmt att du testar om du inte redan har gjort det. Inlägget Macaroni- Persisk pastarätt dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Kryddig pakistansk kebab med sting tillagad på två olika sätt. Jag har både lagat den som man gör “på riktigt”, alltså på spett (seekh betyder spett) över grillen och jag har även gjort en förenklad vardagsvariant där jag har plattat ut kebaben i långpanna
Lägg på ett lock och låt kebaben vara tills all vätska kokat bort, men det får inte bli för torrt, så ibland behövs det lite vatten till så det inte bränns
Innan jag började hänga mer regelbundet med henne på kursen så var min egna erfarenhet av att laga persisk, arabisk eller afrikansk mat ganska begränsad till typ falafel, tabbouleh och någon enstaka kebabtallrik
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Nåt som jag letat efter länge… Jag är ju galen i kebab när det gäller skräpmat. Hamburgare och pizza går helt bort om jag lyckas hitta en riktigt god kebab i pita
1) Sätt ugnen på 100 grader. 2) Rör ihop alla ingredienser noga så att alla kryddor blandas. 3) Baka ihop till en jämn rulle något mindre än köttfärslimpa, utan håligheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.