Per Morbergs chilimarinerade kycklingvingar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg färska kycklingvingar (eller djupfrysta)
  • 11 dl tamarisoja
  • 1½ dl chilisås
  • 12 tsk riven färsk ingefära
  • 11 dl olivolja
  • 1½ tsk cayennepeppar
  • 11 msk strösocker
  • 1½ dl tomatpuré
  • 1 (1 pressad vitlöksklyfta)Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott. Rulla och doppa kycklingvingarna i såsen och ställ dem sedan med ett litet ben uppåt i en ugnsform. Häll resten av marinaden över vingarna. Ställ in formen i ugnen och ugnsstek vingarna i 20–25 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.