Ugnsråstekt potatis. Börja med potatisen. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form
Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Den använder jag till allt möjligt, soppor, vegetariska rätter, och som här till fläskkarré
1 karré eller kotlettrad på ca 1 kg. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre. Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök
Salta och krydda karréskivorna, lägg dem i en ugnsform. 8 skivor fläskkarré. Torka av de soltorkade tomaterna från olja annars flyter oljan omkring och ser osmaklig ut, skär dem i mindre bitar och strö över köttet
Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron. När man vill laga lite enkel, fräsch och inte så mastig mat brukar jag köpa hem en påse färdig salladsmix och till det antingen fisk, kött, korv eller kyckling
Karré. Gnid in karrén med salt, peppar och vitlök. Skär ett cirka 10 centimeter djupt snitt längs med karrén så att det bildas en ficka. 1 bit fläskkarré, cirka kg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.