Pepparstek på fläskfilé med gräddsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 4 msk grönpeppar
  • smör till stekning
  • flingsalt
  • 1 dl vatten
  • 1 dl kött- eller hönsbuljongtärning (eller fond)
  • 3 dl vispgrädde, eller matlagningsgrädde
  • 0.5-1 msk soja
  • 2 msk dijonsenap, eller ännu hellre ”dijonnaise”
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 10-12 st potatisar
  • 3 st viltöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 4 hg kantareller eller trattkantareller
  • några kvistar hackad persilja
  • vinägrett
  • tomater
  • Pepparstek 600 g fläskfilé 4 msk grönpeppar smör till stekning flingsalt
  • Sås 1 dl vatten 1 dl kött- eller hönsbuljongtärning (eller fond) 3 dl vispgrädde, eller matlagningsgrädde 0.5-1 msk soja 2 msk dijonsenap, eller ännu hellre ”dijonnaise” flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Ugnsråstekt potatis 10-12 st potatisar 3 st viltöksklyftor 2 msk olivolja flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Till servering 4 hg kantareller eller trattkantareller smör till stekning flingsalt några kvistar hackad persilja vinägrett tomater

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.