Pepparstek 600 g fläskfilé 4 msk grönpeppar smör till stekning flingsalt
Sås 1 dl vatten 1 dl kött- eller hönsbuljongtärning (eller fond) 3 dl vispgrädde, eller matlagningsgrädde 0.5-1 msk soja 2 msk dijonsenap, eller ännu hellre ”dijonnaise” flingsalt och nymalen svartpeppar
Ugnsråstekt potatis 10-12 st potatisar 3 st viltöksklyftor 2 msk olivolja flingsalt och nymalen svartpeppar
Till servering 4 hg kantareller eller trattkantareller smör till stekning flingsalt några kvistar hackad persilja vinägrett tomater
Slå på vatten och fond och låt koka upp. Här ville jag ha en riktigt krämig pasta med massor av sås och smak så det föll för fläskfilépanna som jag kryddade upp med lök, vitlök och massor av små, färska champinjoner
Låt rinna av på hushållspapper. Servera med pressad potatis och sallad. 1800 g fläskfilé. 12 pkt bacon à 140 g 800 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 1 st gul lök 1 st röd paprika 250 g champinjoner 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 4 st ägg 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 1 tsk torkad oregano 3 dl riven ost 0. 5 tsk chiliflakes hackad persilja Servera med. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör. Stek lök, paprika och svamp tills all vätska kokat in i en stekpanna med 1 msk smör. 1Varva bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform
Riv potatis, morötter, palsternacka och lök på en mandolin eller på de stora hålen på ett rivjärn. Ha ner allt i en skål och blanda ihop med ägg, grädde och kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.