En hel bit benfrikarrésamt mitt högt favoriserade sidfläsk stånkades fram bland alla kunder. Jag vet inte exakt vad det är som gör det menden blir bara god samt att den gör ett litet skådespel för ögat med sina “skivor”
En grillad karré som fick ligga länge på grillen under locket på indirekt värme, det ger en mycket saftig karré som får mycket smak ochden klarar sig utan en massa passande
Där serverades bollarna tillsammans med tomatsås som fyllning i baguetter, men jag valde istället att servera bollarna med ugnsstekt potatis ochen smakrik örtsås (ett omgjort recept på en sås till kycklingfärsbiffar från Hemmets Journals matkalender)
Ta bort köttet från grillenoch låt det vila i några minuter, dela upp det i bitar och servera sedan med alla tillbehörenoch njut av en klassiker på nytt sätt
Precis innan fisken är klar, låt dill ochäpple få fräsa med. Här är en fiskrätt (med vit fisk) från en kväll i veckan som iallafall jag och min familj tyckte var god
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. Stek kyckling i en panna, pressa ner vitlökoch salta och peppra
Jag brukar putta över räkorna så att de ligger i enaänden av stekpannan ochden ”räkfria” delen av stekpannan låter jag stanna kvar på plattan så att såsen får koka ihop utan att räkorna blir sega
Stek färsen tillsammans med lök ochvitlöken tills den är genomstekt. Denna fredag arbetade Anders hemma vilket resulterade i att han både hämtade och lämnade på skolan samt travade iväg till tennishallenmed våra två juveler
Den syrliga ochenormt vackra harsyran – på bildenen röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Ta bort de grova ytterbladen från blomkålensamt nedre delen av den grova roten. Mosa potatisenochblomkålenmeden potatisstöt till en puré tillsammans medgräddblandningen
Skala, pipa ur äpplena, skär dem i tunna skivor och lägg också i äppelbitarna i stekpannan. Sänk värmen till hälftenoch börja späd medvatten om så behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.