1600 g
oxfilé av mittbit i 8 bitar 6 msk krossad peppar (vit och svart blandad) 1 dl cognac 4 msk finhackad schalottenlök 2 dl kraftig kalvsky 2 dl grädde 1 tsk dijonsenap Salt smör till stekning 6 dl haricots verts, kokta till serveringKlappa in oxfilén med peppar och krydda med salt. Bryn oxfilén noggrant runt omkring i smör i ca 4 minuter. Flambera i cognac. Tillsätt schalottenlök och rör om så att alla stekjuicer löser sig. Tillsätt kalvfond och grädde och koka ihop till fin konsistens. Smaksätt med salt och dijonsenap. Låt pepparsteken koka med i såsen, under sista minuten. Servera med kokta haricots verts.
Här har ni ett recept på en riktigt god sås som ni kan göra till både kött och kyckling. Alltså såsen är så förbannat god att den med lätthet kan intas med sked
Tänk på att all sya, kalvfond och köttbuljong ska inte hällas i direkt. 2 fläskfiléer 1 msk rosmarin (torkad)sal & peppar 1,5 dl crème fraîche 3 dl vispgrädde 3 tsk soya 2 msk kalvfond 2 msk balsamicovinäger 2 dl vatten 1 köttbuljong Salta och peppara
Nu tycker jag det är dags att damma av en gammal klassiker. Sambalkotletter. En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Rullader ca 500 g lövbiff salt peppar 2 msk dijonsenap tandpetare 1 msk smör 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl vatten 1/2 köttbuljongtärning 1/2 msk majsstärkelse 1/2 kruka oregano Grönsaker 200 g snackmorot 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
camillad-5
Fantastisk sås
Logga in eller Registrera för att kommentera.