Pepparstek
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar
  • 16 msk krossad peppar (vit och svart blandad)
  • 11 dl cognac
  • 14 msk finhackad schalottenlök
  • 12 dl kraftig kalvsky
  • 12 dl grädde
  • 11 tsk dijonsenap
  • 1 Salt
  • 1 smör till stekning
  • 16 dl haricots verts, kokta till servering
  • 1600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar 6 msk krossad peppar (vit och svart blandad) 1 dl cognac 4 msk finhackad schalottenlök 2 dl kraftig kalvsky 2 dl grädde 1 tsk dijonsenap Salt smör till stekning 6 dl haricots verts, kokta till serveringKlappa in oxfilén med peppar och krydda med salt. Bryn oxfilén noggrant runt omkring i smör i ca 4 minuter. Flambera i cognac. Tillsätt schalottenlök och rör om så att alla stekjuicer löser sig. Tillsätt kalvfond och grädde och koka ihop till fin konsistens. Smaksätt med salt och dijonsenap. Låt pepparsteken koka med i såsen, under sista minuten. Servera med kokta haricots verts.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.