Tillsätt tomater, vatten eller vin och smulad buljongtärning. 600 g fläskkotlettellerkarré. 50 g rotselleri i små tärningar. 2 dl vatten eller torrt vitt vin. 1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk mald
Hetta upp smör/olja eller ghi/olja i en stor stekpanna, och bryn köttet fint runtom. Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning
Det här är bra mat att bjuda på om man är några stycken bara för att den sköter sig själv i ugnen, sen är det bara att skära upp och servera ihop med en rättikagratäng eller vad man nu tycker passar
Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform. Värm ugnen till 175 grader och sätt in karrén, låt stå tills temperaturen är 85 grader tar ca 1½ -2 timmar. 1,2 kg benfri fläskkarré
Lägg i en ugnsform eller stor ugnsfast stekpanna. Lägg upp på fat och skeda över lite sås samt garnera med lite hackad persilja eller örter som rosmarin och timjan
Berätta gärna om du har några idéer eller önskemål så ska jag se vad jag kan hitta på. Nu ska ni få söndagens middag som blev helstektkotlett med kokt potatis, rödkål och en gudagod skysås
Klipp bort gälarna eller skär bort huvudet på fisken om du köpt en hel fisk. Garnera med citronklyftor och servera piggvaren eller hälleflundran med önskade tillbehör
1 kg kotlettrad, av gris, benfri 6 klyfta vitlök 1 tsk salt svartpeppar, ur kvarn 3 kvist färsk rosmarin 3 msk olivolja ev 6 skiva rimmat fläsk (eller späck) 1 kg färskpotatis salt svartpeppar, ur kvarn 2 klyfta vitlök, finhackade ev rödvin (lite)
Putsa köttet och krydda det väl med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Blanda citronskal, pressad vitlök, rosmarin och olja i en form och vänd runt köttet i blandningen
800 gram lammkotletter. eller 4 kotletter av Ibericogris. Lägg lammet eller grisen i en form smörj köttet med glasyren, sätt in i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 63 grader. 800 gram lammkotletter
Vi äter ofta denna helstektakarré med endast sallad eller kokta grönsaker. Passa på och köp en rejäl stek så har du mat för flera dagar eller att bjuda middagsgästerna på
Vi hade en väldigt stor fläskkarré så den tog nästan 2,5 timme i ugnen. 1 bit fläskkarré katrinplommon och torkade aprikoser salt & peppar smör Skär djupa fickor i köttet och stick ner de torkade frukterna. 1 bit fläskkarré
Eller så hittar du mig på twitter. Helstektkarré av rapsgris. Jag helstekte köttet i ugnen och till det serverade jag klyftpotatis som smaksatts med tomat, örtkryddor och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.