Penne all’arrabbiata med bacon
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g pasta penne
  • 11 pkt bacon, 140 g
  • 11 msk olivolja
  • 12-3 vitlöksklyftor
  • 11-2 chilifrukter
  • 11 burk hela skalade tomater, cirka 400 g
  • 12 tsk råströsocker
  • 1 salt och peppar
  • 1 riven pecorionKoka pasta i rikligt med saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
  • 1 Skär baconet i smala strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukterna. Stek bacon, vitlök och chili i en het stekpanna med olivolja. Skär tomaterna i burken med en bordskniv i mindre bitar och tillsätt i stekpannan. Smaksätt med råsocker, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10 minuter.
  • 1 Tillsätt pasta penne i stekpannan och blanda med såsen, så den blir riktigt varm. Servera med riven pecorino och hackad persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.