Vardag

Vardag

Krämig citronpasta

Krämig citronpasta

2 klyftor vitlök 1 tsk chiliflakes 1 msk smör 3 dl crème fraîche 3 citroner (ekologika) 1 knippe persilja 400 g pasta, t ex pappardelle 1 förp pinjenötter (à 40 g) parmesanost, till servering salt
Mexikansk tacos

Mexikansk tacos

Lök- och paprikasalsa1 silverlök 3 klyftor vitlök 1 chilifrukt 1 tomat 1 paprika 0,33 chipotlechilifrukt 1 limefrukt
Tomat- och balsamicopasta

Tomat- och balsamicopasta

2 rödlökar 5 klyftor vitlök 4 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 burk hela konserverade tomater, à 500 g 3 msk balsamvinäger salt peppar
Mustig indisk soppa med chapatibröd

Mustig indisk soppa med chapatibröd

1 gul lök, tunt skivad 3 klyftor vitlök, finhackade 2 tsk färsk ingefära, finhackad 1,5 msk garam masala 2 tsk curry 2 dl krossade tomater 1 l kycklingbuljong (eller grönsaksbuljong) 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 3 dl torkade röda linser 1 kruka färsk koriander, finhackad 1 burk färdigkokta kikärtor (à 400 g) 200 g färsk spenat 1 limefrukt, pressad neutral rapsolja, till stekning salt peppar
Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

300 g risnudlar 3 klyftor vitlök, finhackade 4 cm färsk ingefära, finhackad 1 gul lök, finhackad 500 g kycklingfärs 1 citrongräs, finhackad 1 burk kokosmjölk [400 g] 1 msk koncentrerad kycklingfond 2-3 msk fisksås 2 tsk farinsocker 2-3 röda chilifrukter, skivade 1 limefrukt (rivet skal och pressad saft) 1 knippe thaibasilika neutral rapsolja (att steka i) salt
Kräftpasta med saffran

Kräftpasta med saffran

1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 röd chilifrukt 1 g saffran (mängden kan halveras) 200 g körsbärstomater 3 dl crème fraîche 2 dl grädde 1 citron, zest 200 g kräftstjärt 1 knippe persilja (liten) salt peppar olja, till stekning
Halloumi tikka masala

Halloumi tikka masala

Masala50 g smör 2 gula lökar, tunt skivade 5 klyfta vitlök, rivna 2 msk färsk ingefära, riven 2 tsk malen spiskummin 2 tsk malen gurkmeja 1 tsk malen koriander 2 tsk paprikapulver 2 tsk garam masala 1 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 3 dl vispgrädde 1 kruka färsk koriander, stjälkar grovt hackade och blad sparade till garnering 600 g halloumiost, skuren i stora tärningar olja, till stekning salt peppar
Krispig halloumi med persikosalsa och sojamajo

Krispig halloumi med persikosalsa och sojamajo

400 g halloumiost (eller stek- eller grillost) 1 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl pankoströbröd 1 l rapsolja 3 dl svart ris 3 persikor 250 g körsbärstomater 1 kruka färsk koriander 1 färsk lök 1 röd chilifrukt 3 msk olivolja 0,5 limefrukt, saften
Pytt

Pytt

Ingredienser Portioner. 4 50 g rumsvarmt smör 35 g valfria frysta örter t ex dill, persilja eller basilika 1 liten blomkål (à ca 500 g) 250 g champinjoner ca 1 kg potatis 3 små morötter 2 msk olivolja 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Senapskräm 1/2 grönt äpple 2 dl crème fraiche 1 msk grovkornig senap 2 tsk flytande honung 2 krm salt 1 krm svartpeppar Topping 200 g halloumiost 1 citron 1 msk olja 1 - 2 dl hackad persilja 1 krm chiliflakes 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Expressbulgogi

Expressbulgogi

600 g nötfärs (vego-, kyckling- eller blandfärs går också bra) neutral matolja, att steka i 6 salladslökar 0,5 romansallad 0,5 gurka 2 dl kimchi 2 msk rostade sesamfrön japanskt ris (till servering)