såser, grytor, lasagne eller som fyllning i varm smörgåstårta eller på pizza. Häromdagen rörde jag ihop en mumsig pastasås innehållande bland annat hemmagjordvegfärs och ädelost
Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Vill du göra dessa i god tid så funkar det alldeles utmärkt att frysa in bollarna, lägg sedan på ett fat och låt tinas i rumstemperatur
Man slänger ihop dem på ett kick och de uppskattas av alla. Recept på saffransbollar hittar du HÄR. Ca 1 dl kokos Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Inlägget Pepparkaksbollar gjordapå 3 ingredienser dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
Rosta bröd, använd pepparkaksform så att du får en fin smörgås utan kanter, lägg ett salladsblad på varje brödbit, lägg på skagenröran och till sist garnera med dill, stenbitsrom och några räkor samt paprika
Perfekt att göra pastasås av den. Visst blir det gärna så att man tittar på den där lilla skinkbiten som ligger kvar i kylen efter jul, vad ska jag göra med den
Dessutom använder jag min saltgurka i min hemmagjorda hamburgerdressing, blir så fräscht. Man kan ha saltgurkan som tillbehör vid sidan om måltiden, eller på mackan
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg. Tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda på 200 grader i 10 minuter. Grädda i 35 minuter på 200 grader
jag vet att jag har lagt ut ett recept tidigare påhemmagjord pasta. Ok. Efter att ha gjort detta några gånger har jag såklart ändrat och fixat till det lite så att det passar min egen smak bättre
Jag gjorde så här. Idag har jag äntligen gjort något jag funderat på länge , egen kebab på nötfärs. Det blev helt ok men nästa gång ska jag nog göra på blandfärs för det blev en aningen torrt på bara nötfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.