Ostkaka gjord på kesella
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g Smält smör
  • 13 Ägg
  • 10,5-2 dl Socker ( 0,5-2 dl socker beroende på HUR söt du vill ha den)
  • 11 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljstång
  • 12 msk maizena
  • 1500 g Kesella 10%
  • 1 en nypa salt
  • 1 bittermandlar, eller några droppar bittermandelessens
  • 10,5 Rivet skal av citron/lime
  • 10,5 tsk Nymortlad kardemumma
  • 150 g Finhackad mandel
  • 1 Uppvispad grädde
  • 1 BärSätt ugnen på 170-175 grader. Smörj en avlång form.
  • 1 Vispa ägg och socker så poröst det går. Smält smör och låt svalna.
  • 1 Blanda smälta smöret med smaksättningen, vaniljen, salt och maizena. Rör samman det med kesellan och vänd ner i äggsmeten.
  • 1 Häll ner smeten i formen och grädda lågt i ugnen cirka 50-60 minuter. Den ska kännas fast när du tar ut den. Servera den ljummen eller kall!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.