Fredagens middag blev gjord på rester. Häll på grädde och pudra över grillkrydda. en lagom stor bit julskinka1 gul lök1 stor vitlöksklyfta1 majsburk3 dl gräddegrillkryddatomatpurésalt och pepparmjölServera med pasta
En fantastiskt enkel, snabb och god vegetarisk pastasås som både barn och vuxna gillar. Hacka rödlöken fint och fräs den i neutral olja på medelvärme tills den är genomskinlig, hacka och lägg i tomaten och låt dem koka ihop sig
Har ni, som jag, julskinka kvar. 1 bit julskinka. -Mama Skogly ♥ 1 bit julskinka. Jag brukar pula in den i frysen och filura ut vad man ska göra med den
Gör inte det, gör istället en god och mustig räkfond på dem. Personligen brukar jag frysa in dem för att sedan plocka fram dem när jag fått en lite större mängd i frysen och sedan göra en god räkfond på dem
Skär purjolöken i strimlor. Skölj dem väl i kallt vatten. Skiva champinjonerna och strimla lövbiffen. Fräs purjo och svamp några minuter i en del av margarinet
Stek på i olivolja i en stekpanna. Skinkan fungerar utmärkt till att använda i en pastasås. Har ni kvar något av julskinkan och inte vet vad ni ska göra med den så kommer det ett tips här
Högst upp i skafferiet hittade jag en påse överblivna maränger, och eftersom debestår av 95% socker så tänkte jag att dem kan man säkert krossa och göra kladdkakemuffins av. 2 1/2 dl krossade maränger (ca 1/3 påse). Sätt ugnen på 200°C. 2 1/2 dl krossade maränger (ca 1/3 påse)
Kanske bör man då istället kalla den för pastasås. Jag blir alltid så hungrig när jag lägger ut recept och bilder på mat så nu har jag två alternativ och det är att gå och ta en macka för att orka jobba ett tag till eller så stänger jag ner och går och lägger mig
En pastasås av det lite rustikare slaget, får man nog lov att säga - och därmed helt i vår smak. Jag lägger tveklöst hellre pengar på en sådan här makalös, hantverksmässigt tillverkad korv, än på en trist standardbit oxfilé i ett plasttråg från ICA
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.