Pastagratängmed svamp, squash ochröktost. Egentligen hade jag ingen anledning att laga den här pastagratängen, för vi hade annan mat som vi skulle äta, men jag var otroligt sugen på att laga mat så jag gjorde den ändå bara för att jag ville
4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallrökt lax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
Vi hittade lite rökta räkor och fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
Garnera med hyvlad ostoch dill. Ställ huvudet i en ugnsform och gnid in det med smöret. Skölj blomkålenoch skär bort den nedre delen av roten samt gröna blad
Fyll formen med sparrisbitar, blomkåls- och broccolibuketter samt bacon. Med en massa grönsaker, bacon ochost så har du en hel måltid med just den här frittatan
Blev min variant av kyckling cordon bleu – nämligen fylld kycklingschnitzel medrökt kalkon ochost. Låt smöret mjukna någon i rumstemp,smula i ädelostenoch mosa ihop med en gaffel
Passar särskilt bra att servera till kyckling, rökt eller stekt fisk, till kassler eller skinka. Pröva någon gång att servera den med en stark ostsåsochrostad mandel
Sedan någon vecka tillbaka har jag spanat in ett recept på en pizza medblomkål som jag tyckte både lät och såg god ut, så idag gjorde jag slag i saken och gjorde en variant på ursprungsreceptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.