Ikväll blev det torsk som fick gifta sig med treenigheten och himmel vad gott. Lime, ingefäraoch chili är ingredienser som liksom hör ihop med varandra
Ingredienser 800 g Torskrygg 2 st vitlöksklyftor 2 st schalottenlökar 2 st lime 1/2 paket Ingefära 800 ml kokosmjölk 3 dl vatten 1 paket Koriander 1 paket Persilja 1 tsk gurkmeja några droppar tabasco 1 tsk salt olivolja och smör till stekning
Koka upp vattnet och i med den rivna ingefäranoch kanelen. Det här med att äta tillskott och vitaminer mm har aldrig varit min grej, hur mycket jag än vill få i mig nyttigheterna
Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag
Servera den kokta torskenmed äggsåsen och förslagsvis kokt eller pressad potatis. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet
Smaksätt med lite salt och peppar. salt och nymalen svartpeppar. Lägg torskfilén i en ugnsform. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.