Skölj och torka kålen torr i handduk, arbeta in olja och salt, lägg ut på plåt med bakplåtspapper. 150 g grönkål (med borttagen grov mittnerv). Ställ in i 70 graders ugn med luckan lite på glänt. Tar ca 2 timmar innan de är helt genomtorra och krispiga
Vi käkade den krämiga lasagnen med ett rejält lass med rårivna morötter. Det ska bli skönt att ta en paus från zucchiniätandet, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog ganska snart att vara dösugen på maträtter med zucchini igen och börja längta till nästa skördesäsong
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt jasminris. Tillsätt ingefära, garam masala och tomatpuré. Tillsätt krossade tomater, vatten och crème fraiche, smula ner buljongtärningen
8 3 förp kokta kidneybönor (à 380 g) 5 vitlöksklyftor 300 g rotselleri 300 g palsternacka 200 g morötter 6 dl crème fraiche (34%) 2 förp krossade tomater (à ca 400 g) 2 tsk torkad rosmarin 2 tsk torkad timjan 3 tsk salt 1 1/2 tsk malen svartpeppar 18 lasagneplattor olivolja till formen 100 g riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kidneybönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Vita bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svarta bönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Lasagneplattor glutenfri 25 % rabatt ICA 250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad GoGreen 10
Tillsätt vin, gulbetor, morötter, linser, lagerblad och repade blad frön timjan. Det här är min veganska variant av Boeuf Bourguignon med rotfrukter, svamp och svarta linser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.