Rotsaks-bourguignon med svamp och svarta linser (vegan)
| Food that Loves You!
| Food that Loves You!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 3 msk olivolja
  • 10 fina smålökar (steklökar) skalade eller 1 stor gul lök, strimlad
  • 2 stjälkar selleri, strimlade
  • 400-500 g svamp – gärna blandad eller helt enkelt bara champinjoner. Jag använde skogschampinjoner och portabello
  • 5 klyftor vitlök, pressade eller hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 flaska rödvin, helst Bourgogne
  • 1,5 dl svarta linser, puylinser eller belugalinser
  • 3-4 gulbetor, skalade och klyftade
  • 3-4 morötter, skalade och delade i tjocka skivor
  • 2-4 palsternackor, skalade och delade i tjocka skivor
  • grönsaksbuljong eller vatten + buljongpulver – uppåt 1 liter salt och nymalen peppar
  • 2 lagerblad ev. 1 msk potatismjöl eller arrowrot
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • några kvistar färsk timjan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.