Toppa pannacottanmedjordgubbar, mynta och kaksmulor. Pannacotta. Tillsätt choklad, saft och skal från limen samt de urkramade gelatinbladen när smeten svalnat något
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinblad och vitchoklad. Min mor fyller 47 år idag och det firades med hemmagjorda tapas (som tyvärr inte fångades på bild, vi var för hungriga hehe) och till efterrätt blev det en riktigt smarrig pannacotta. 100g vitchoklad. Om du har frysta hallon, tina dessa och blanda sedan runt med cirka 2 tsk strösocker och 1-2 tsk limejuice. Ungefär 5 minuter innan servering, ta fram pannacottan och toppa med de limemarinerade hallonen. 100g vitchoklad
Blanda med honung, limeskal och limesaft. smält chokladenpå svag värme i vattenbad. Vispa upp ägget och tillsätt den smälta chokladen under kraftig vispning
Receptet på tårtan som bestod av en kompakt chokladbotten(nästan för kompakt, den var svår att skära), chokladmousse och vitchokladpannacotta har jag hittat i tidningen Baka
Garnera med bär och hyvlad choklad. Rör i chokladen, så att den smälter. Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det precis täcker, låt gelatinet svälla i vattnet i 5–8 minuter. 200 g vitchoklad. 1 msk vitchoklad
Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårtapå liknande sätt
(Det är viktigt att inte värma på för mycket, dels är det risk att chokladen blir för varm och blir kornig och dels ska den inte bli för varm då det kan bli klumpar när den blandas med ägg och grädde som har lägre temperatur
Jag brukar göra dubbelt så mycket frosting för jag gillar när det är mycket på varje. Grovhacka den vitachokladen och dela jordgubbarna och blanda ner i smeten
Ta av från värmen och mixa ner chokladen. Garnera med valfria bär och kanske ett myntablad Recept. Mormors flädersaft – så gör du den Pannacottamed fläder och vitchoklad Ingredienser 4 msk koncentrerad flädersaft 1 msk socker 3 dl grädde 35 g vitchoklad 2,5 gelatinblad valfria bär till garnering Gör så här Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 35 g vitchoklad
4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vitchoklad Lägg till i inköpslistan
5 dl grädde 1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker 100 g vitchoklad 2 st gelatinblad. ca 15 g flagad choklad. 100 g vitchoklad. ca 15 g flagad choklad
I lördags gjorde jag en pannacotta som jag tänkte ni skulle få receptet på. Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.