Ingredienser Portioner: 4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vit choklad Lägg till i inköpslistan
Mixa som hastigast med en stavmixer och passera sedan hjortronen genom en sil. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt chokladen, rör tills chokladen har smält och sila av vaniljstången och häll upp i portionsglas
I lördags gjorde jag en pannacotta som jag tänkte ni skulle få receptet på. Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värme
Jag föredrar pannacotta som är krämig, inte "stabbig". Fazers vitachokladmed citronsmak går säkert att ersätta med vanlig vitchokladoch lite finrivet citronskal
Den här pannacottanmed smak av mango och kokos fredagsmyste maken och jag med förra fredagen, så inget kan väl passa bättre än att bidra med receptet till Söta Sakers månadsutmaning som är just Fredag
Skeda geléet över pannacottanoch låt stelna. Vid serveringen hyvlas mörk choklad över pannacottan. Blanda "hallonsaften" med gelésocker och låt koka ca ½ minut
En efterätt som går snabbt att slänga ihop med så få ingredienser och ändå smakar det ljuvligt. Krossa den vitachokladen till små bitar och dela på vaniljstången och skrapa ut vanlijfröna
Här har jag gjort en riktigt vaniljstinn variant toppad med lite nötsmul, och när man tar en sked av pannacottan uppenbarar sig en liten gömma av havtornsmarmelad
pannacottamedvitchokladoch en massa härliga bär, kvällens efterrätt. min kära telefon (som fick sig ett bad förra fredagen) har inte varit sig lik och mitt under en jobbresa till Östersund med omnejd bestämde den sig för att sluta ta laddning och ingen dator hade jag med mig heller
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinblad ochvitchoklad. Den var dessutom superenkel att göra och inte alls tidskrävande, vilket är ett stort plus
Så för att få användning för mina rabarber gjorde jag en kompott som jag toppade medoch det blev en väldigt bra kombination med den vitachokladen som jag smaksatte pannacottanmed
Den här ljuvliga pannacottanmed både vitchokladoch karamelligt krämig Dolce Latte rekommenderas å det varmaste när du vill avsluta middagen med något riktigt läckert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.