Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull.
Blanda samman Milda mat & visp, mjölk, gelésocker och eventuell smaksättning och koka i minst 1/2 minut. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt chokladen, rör tills chokladen har smält och sila av vaniljstången och häll upp i portionsglas. Låt stela i kylen.
Värm en kastrull, tillsätt strösocker, låt bli lätt gyllenbrun och slå på hjortronen och rosmarin.
Slå på vin så det täcker hjortronen och låt sjuda i 10 minuter.
Mixa som hastigast med en stavmixer och passera sedan hjortronen genom en sil. Låt svalna innan det appliceras på den fasta pannacottan. Ställ in i kylen. Servera sedan när hjortronpurén har svalnat.
Ta ut pannacottan ur kylen i 5-10 minuter innan servering. Garnera med bär.
Ta av från värmen och mixa ner chokladen. Garnera med valfria bär och kanske ett myntablad Recept. Mormors flädersaft – så gör du den Pannacottamed fläder och vitchoklad Ingredienser 4 msk koncentrerad flädersaft 1 msk socker 3 dl grädde 35 g vitchoklad 2,5 gelatinblad valfria bär till garnering Gör så här Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 35 g vitchoklad
4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vitchoklad Lägg till i inköpslistan
5 dl grädde 1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker 100 g vitchoklad 2 st gelatinblad. ca 15 g flagad choklad. 100 g vitchoklad. ca 15 g flagad choklad
Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värme. I lördags gjorde jag en pannacotta som jag tänkte ni skulle få receptet på
Tillsätt choklad, saft och skal från limen samt de urkramade gelatinbladen när smeten svalnat något. Toppa pannacottanmedjordgubbar, mynta och kaksmulor
En efterätt som går snabbt att slänga ihop med så få ingredienser och ändå smakar det ljuvligt. Krossa den vitachokladen till små bitar och dela på vaniljstången och skrapa ut vanlijfröna
Hacka chokladen fint och lägg i en värmetålig skål. Här har jag gjort en riktigt vaniljstinn variant toppad med lite nötsmul, och när man tar en sked av pannacottan uppenbarar sig en liten gömma av havtornsmarmelad
Med smak av vitchoklad och lime. Pannacotta. Skiva jordgubbar och blanda dem med passionsfrukt. Pannacottamed smak av vitchoklad och limeca 4 port5 dl vispgrädde100 gram vitchoklad3 gelatinplattorrivet skal från en limefruktKoka upp grädden
pannacottamedvitchoklad och en massa härliga bär, kvällens efterrätt. min kära telefon (som fick sig ett bad förra fredagen) har inte varit sig lik och mitt under en jobbresa till Östersund med omnejd bestämde den sig för att sluta ta laddning och ingen dator hade jag med mig heller
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinblad och vitchoklad. Min mor fyller 47 år idag och det firades med hemmagjorda tapas (som tyvärr inte fångades på bild, vi var för hungriga hehe) och till efterrätt blev det en riktigt smarrig pannacotta. 100g vitchoklad. Om du har frysta hallon, tina dessa och blanda sedan runt med cirka 2 tsk strösocker och 1-2 tsk limejuice. Ungefär 5 minuter innan servering, ta fram pannacottan och toppa med de limemarinerade hallonen. 100g vitchoklad
Så för att få användning för mina rabarber gjorde jag en kompott som jag toppade med och det blev en väldigt bra kombination med den vitachokladen som jag smaksatte pannacottanmed
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.