Pannacotta med spenat och skaldjur
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 12½ dl Arla Köket® vispgrädde
  • 11 dl hackad och förvälld spenat
  • 11½ dl Arla Köket® matyoghurt
  • 1½ tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 pressad vitlöksklyfta
  • 12 dl skalade blandade skaldjur t ex hummer, räkor, kräftor
  • 11 msk olivolja
  • 12 msk pressad citron
  • 1½ dl hackad färsk persilja
  • 1 Antal portioner 1 st 2 st 4 st 6 st 8 st Välj 3 gelatinblad 2½ dl Arla Köket® vispgrädde 1 dl hackad och förvälld spenat 1½ dl Arla Köket® matyoghurt ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 pressad vitlöksklyfta 2 dl skalade blandade skaldjur t ex hummer, räkor, kräftor 1 msk olivolja 2 msk pressad citron ½ dl hackad färsk persiljaGör så här Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden i en kastrull. Ta från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter. Pressa vattnet ur spenaten. Rör ner spenat, matyoghurt, salt, peppar och vitlök. Häll smeten i 8 formar. Låt stelna i kyl minst 4 tim. Skär skaldjuren i bitar. Blanda olja, citron, persilja och skaldjur. Låt marinera ca 4 tim. Lägg skaldjuren på pannacottan och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.