Skölj kålen. Skär den i strimlor. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs fettet i en gryta. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Syrad Rödkåloktober 24, 2014 av Kristina Schöldström Lämna en kommentar. I dag har jag provat en ny variant av syrade grönsaker hittade ekologisk rödkål i affären häromdagen
Sätt ugnen på 200 grader (eller 180 grader varmluft för att. grädda fler plåtar samtidigt). Skär rödkålen i centimeterstora skivor, placera på bakplåtspappersklädd plåt och pensla rikligt med olivolja
Picklade grönsaker är ett perfekt sätt att bevara och tillaga grönsaker när de är billiga och när det är säsong, för att sedan kunna njuta av dessa senare under hösten eller under vintern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.