1 kokt
potatisSkala palsternackorna och skiva dem tunt på längden. Koka upp grönsaksbuljongen och koka skivorna i 2 minuter. Ta upp skivorna och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Rör ner mjölet och lite av buljongen. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och spä med buljongen, lite i taget. Låt puttra i 5 minuter. Krydda såsen med salt och peppar. Häll den över palsternacksskivorna. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö riven ost över. Gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills palsternackorna känns mjuka och osten fått gulbrun färg. Hacka persiljan och strö över före servering.
) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Hejsan hoppsan. Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precis tagit ur ugnen och den får övriga familjen njuta av senare ikväll
Gratinerad tacokyckling. Godmorgon allesammans. Hoppas ni alla fått en god natts sömn och vaknat upp till en lika underbart solig torsdagsmorgon som jag
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
Gratinerad kyckling i basilikasås. Hej hej. Long time no see som man säger. Nja, så vansinnigt längesedan är det ju inte, men jag hoppas hursom att allt är bra med er där ute i vintersverige
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.