Gratinerad palsternacka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g palsternacka
  • 13 tomater
  • 11 dl riven ost
  • 12 msk vetemjöl
  • 12 msk smör
  • 15 dl grönsaksbuljong
  • 1 salt och malen vitpeppar
  • 1 persilja
  • 1 kokt potatisSkala palsternackorna och skiva dem tunt på längden. Koka upp grönsaksbuljongen och koka skivorna i 2 minuter. Ta upp skivorna och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Rör ner mjölet och lite av buljongen. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och spä med buljongen, lite i taget. Låt puttra i 5 minuter. Krydda såsen med salt och peppar. Häll den över palsternacksskivorna. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö riven ost över. Gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills palsternackorna känns mjuka och osten fått gulbrun färg. Hacka persiljan och strö över före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.