Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Rödkål. 1 clementin. 3 msk olja. 2 tsk spiskummin. 1-2 vitlöksklyftor. Salt och peppar. Granatäpple. Pressa clementinen och mixa samman saften med olja, vitlök
Rödkål. 1 clementin. 3 msk olja. 2 tsk spiskummin. 1-2 vitlöksklyftor. Salt och peppar. Granatäpple. Pressa clementinen och mixa samman saften med olja, vitlök
Den här rödkålen har dock hängt med de senaste åren (tillsammans med kokt brysselkål). JULENSRÖDKÅL1 kg rödkål, i cm-tjocka strimlor (ca 3 cm långa)1 stor hackad gul eller röd lök2 klyftade svenska äpplen 1 tsk kryddpepparkorn1 tsk hela kryddnejlikor4 lagerblad1-2 dl rödvin (eller matlagningsvin)ättiksprit honung eller sirapLägg allt utom ättika och honung/sirap i en stor gryta. 1 kg rödkål
Rödkålsfläsk – gör så här. Lägg fläskskivorna på rödkålen i grytan. rödkål, färsk. 4 personer Ingredienser 500 g rödkål, färsk 1 lök, stor gul 2 vitlök, klyftor 2 msk smör, till stekning 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl hönsbuljong 1 dl crème fraiche 1 tsk senap, grovkornig, skånsk Servera till 400 g fläsk eller kassler, rökt 0,5 msk smör, till stekning
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Vill passa på att önska alla bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.