Börja med att skölja och skrapa alla rotfrukter och skär igrova bitar. Tillsätt kryddor och rotfrukter och fräs i ytterligare 6–8minuter under omrörning. Koka upp och låt sedan puttra på svag värmeunder lock i 30–40 minuter, tills rotfrukterna är mjuka
M. a. t. p. j. i. l. f. o. r. m. e. h. g. d. y. c. k. v. ä. b. E. n. s. /. 2. 0. 1. 4. -. ö. å. u. ,. G. D. J. 5. 3. 8. S. R. B. T. F. &. N. V. d l. c m. s t
Det är ändå lite roligt när man tänker på det. I Indien bakas det chapati på öppen eld, i Surinam roti, i Mexico äter man tortillas gjorda på majsmjöl, i mellanöstern bakar man fantastiska pitabröd att fylla och i Sverige äter vi gärna och mycket tunnbröd
Lagom inför jul tänkte jag att det kan passa med ett enkelt recept på egen rödbetssallad. Både rödbeta och äpple innehåller en del kolhydrater så det kanske inte är något för den strikte
I veckan testade jag att göra dessa morötterna till en sallad med räkor i. Ibland får man rensa upp lite i frysen och sallad är ju toppen när man har lite av varje
I lördags ville jag ha lättfixade och fräscha drinktilltugg till välkomstdrinken. Eftersom vi skulle äta i stort sett hela kvällen ville jag inte ha för mastiga tilltugg och då föll valet på dessa picklade morötter som gjorde stor succé
I Japan äter man ofta picklade grönsaker av olika slag. Jag picklar oftast i 1-2-3-lag, men här gör jag en mer japansk variant som är mindre söt och smaksätter med dillfrön, fänkålsfrön, hel kryddpeppar och några kryddnejlikor