Här har vi, enligt mig som är väldigt svag för själva semmelbullen, ett nära nog perfekt ratio där den kardemummiga vetehärligheten får spela första fiolen och grädden blir … ja, grädde på moset helt enkelt
Vad är bättre än bullar en kall vinterdag då snön vräker ner. Jo, bullar som är klara inom en timme. Receptet kommer från häftet som min farmors mor Dagny skrivit, och mycket enklare än såhär blir det nog inte
Tänk att bullar fyllda med grädde och. mandelmassa eller sylt kan vara så. förfärligt gott. I ”Prinsessornas nya kokbok” av Jenny Åkerström finns ett recept på semlor, och där ska de fyllas med mandelmassa, men personligen tycker jag om sylt i mina semlor
Smakrika kardemummiga pepparkakor som inte behöver kavlas - kan det bli bättre. De här skurna dinkelpepparkakorna från Allt om Mat var hur enkla som helst att fixa till
Fredag 18 december 2015. ”Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma…” Den strofen ur Viktor Rydbergs dikt ”Tomten” är det allt bra många som känner igen
Idag släpps årets glögg på Systembolaget. Spring till Systembolaget och invig årets glögg i kväll. Här stod folk och väntade utanför dörren på Systemet i morse för att inte missa den första glöggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.