1 ägg
Rör samman mjöl, fiberhusk och salt i en skål.
Tillsätt det tärnade smöret och krama samman, knäck i ägget och blanda samman till en smidig deg.
Kläm gärna fast bakplåtspapper i botten av formen så blir pajen lättare att ta bort sedan.
Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm) med avtagbar kant och ställ formen kallt minst 30 minuter Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och tillsätt fyllningen.
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
När spenaten inte är fryst i klumpar, kan även snabbt fräsa med vitlök och quorn i samma stekpanna (så att det inte är djupfryst när det ska in i ugnen)
Italiensk pajmed bl. färsk spenatochpestoPajdeg. Härliga färger och goda smaker samlade i ett pajskalDet här är mina favoritsmaker så självklart tyckte jag om den här pajen
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Hacka löken och stek medspenatoch mangold. En smakrik och frisk vegetarisk paj. Ingredienser pajdeg. Börja med lökblandningen, därefter soltorkade tomater och oliver, smula över fetaosten, strö över den rivna osten och avsluta med äggstanningen
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskaletoch strö över krydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.