1 salt
och peppar1. Sätt ugnen på 175°. Dela baconet och stek i ugn eller stekpanna tills det blir mellanknaprigt. Låt spenaten tina och rinna av. 2. Lägg ut pajdegen i en smord form, ca 25 cm i diameter. 3. Blanda kycklingkött, spenat, bacon och smulad fetost och lägg i pajskalet. Smaksätt gärna med malen peppar. Var vaksam med saltet, både osten och baconet ger sälta. 4. Rör ihop crème fraiche och ägg och häll över fyllningen i pajskalet. Tillaga i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt gärna pajen stå och "sätta sig" en stund innan du äter, ca 20 minuter. Eller gör den dagen innan!
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Skär soltorkade tomater, fetaost, oliver och hacka basilikan. Därefter blandar du samman alla ingridienser till pajdegenoch trycker ut den i en pajform
Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
Skulle någon ha något emot spenat så kan du byta ut den mot ruccola, tänk då bara på att lägga ner den direkt i pajskaletoch inte fräsa på den som du ska göra medspenaten
Fyll det förgräddade pajskaletmedspenat, fetaost och soltorkade tomater. Vi hade pastasallad med pesto, tomat-och mozzarellasallad, parmaskinka, salami, pizzabullar och denna paj
Lägg bladspenaten på ett fat, strö över rödbetorna, krydda med flingsalt och peppar. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa medbacon, fetaost och olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.