250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Fördela chokladblandningen på degen och pensla kanterna med lite ägg. Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka painauchocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
Jag åt förståss direkt ur pannan på riktigt vis. När jag var i Valencia (paellans huvudstad) för några månader sedan fick jag prova på äkta paella som tillagades över öppen eld och serverades i stora gjutgärnspannor
Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Nedräkning påbörjad och sol är beställd. Fuskiga chokladcroissanter på färdig smördeg, fyllda med nutella, choklad och mandelmassa
Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Våren måste vara den mest intensiva perioden på hela året känns det som, om man bortser från veckorna före jul
När jag för bara någon vecka sedan var påblixtvisit i Viareggio för en natt tillsammans med vänner föreslog jag ett återbesök på Don Quixote – bara för att få berättat för mig att restaurangen har stängt
Den här helgen gav jag mig på en liten utmaning – att göra riktig smördeg och baka croissanter. Det är ju onekligen lite pyssel med det, och det är inte gjort i en handvändning – men jag vet ju att min franska fru gillar den här typen av bakverk, och jag är väl onekligen lite svag för dem också när de är välgjorda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.