Nu är det kul, jag och min man har legat däckade i en influensa-liknande förkylning i en hel vecka. Men när vi i går fick höra tt det skulle vara spontan cruising i stan, kunden vi inte låta bli att masa oss ur soffan
Mjöla brödet ordentligt och snitta det sedan med ett rakblad eller en snittkniv. Tillsätt vatten, levain och salt i urgröpningen och arbeta in mjölet i vätskan, lite i taget, tills du har en mjuk, ganska kladdig deg
Jag har bakat ett gott bröd, ett helt fantastiskt gott bröd. Pain de Martins Stureby Levain. Jag har varit inne på Pain de Martin, en grym brödblogg och spanat lite
Lägg nötterna på ett hushållspapper eller en handduk. Har ett gäng Nutella-galna tonåringar i huset och kom en dag att tänka på en kaka/tårta innehållandes en hel massa Nutella som jag bakat några gånger förr för säkert 10-15 år sedan
Eller så kollar jag på In treatment istället. Funderar på att köpa lite mer onödiga bakgrejer innan nästa avsnitt av Sopranos börjar (är helt besatt av den serien för tillfället)
Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka painau chocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
En smulpaj går fort att göra om man får fikagäster och för den som inte tror sig kunna fixa en god efterrätt kan jag glädja med att det är busenkelt att göra en smulpaj
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska painau chocolate från Leilas recept. Painau chocolate Ingredienser450 g färsk smördeg på rulle100 g nutella50 g mörk choklad100 g mandelmassa1 st apelsin, rivet skal1 st ekologiskt äggMandelspån att strö över innan gräddningFlorsocker att pudra ovanpå bröden vid serveringGör så här1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.