Jag tycker soppa är en perfekt maträtt att ställa fram på middagsbordet då det förutom att vara värmande på kyliga dagar också är riktigt gott och något som kan varieras i all oändlighet
Inspirationen kom från den amerikanska mattidningen Bon Appetits hemsida, och mitt bidrag är att jag vägde mina ingredienser ti skillnad från de som anges i deras recept
Såsen till gratängen gjorde jag på lite vitvin, dill och räkor. Fiskgratäng med räkor och dill. Häll av fiskspadet från formen i en kastrull och häll även på matlagningsgrädden till såsen
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Något namn fanns det inte på receptet, så det blev upp till oss att döpa denna gröna, goda och friska sill och efter många om och men föll valet på "matjessill med dill och gräslök"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.