2 skivor
kryddad mörkt bröd, t ex kavring eller vört
11 förp
hela matjessillfiléer, 220 g
12 dl
crème fraiche
1150 g
smör
11 äpple,
syrligt
11
dillknippe
1
salt
12 skivor
kryddad mörkt bröd, t ex kavring eller vört 1 förp hela matjessillfiléer, 220 g 2 dl crème fraiche 150 g smör 1 äpple, syrligt 1 dillknippe saltSkär brödet i små fina bitar. Smält 50 g av smöret i en stekpanna och stek stek brödet krispigt på medelvärme. Ställ åt sidan. Häll av sillen. Skär sillen i ca 1 cm stora bitar. Smält resterande smör i en stekpanna och bryn det på medelvärme tills det börjar dofta nötigt. Låt svalna något. Blanda det brynta smöret med crème fraiche. Smaka av med salt. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Bygg skedar genom att grunda med brödkrisp. Lägg på en bit sill och därefter brynt smörkräm. Tryck ner äpple i krämen och toppa med dill.
Toppa matjessillen på fatet med röran och garnera med hackad dill, gräslök samt rädisor. Smaka av såsen - röran - i skålen med lite av lagen från matjessillen
Ringla över det brynta smöret med kapris och rödbetor och garnera med rödlök och hackad dill. Koka färskpotatisen mjuk i lättsaltat vatten meddillstjälkar
Något namn fanns det inte på receptet, så det blev upp till oss att döpa denna gröna, goda och friska sill och efter många om och men föll valet på "matjessillmeddilloch gräslök"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.