Matjessill med brynt smörkräm, brödkrisp och dill
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 skivor kryddad mörkt bröd, t ex kavring eller vört
  • 11 förp hela matjessillfiléer, 220 g
  • 12 dl crème fraiche
  • 1150 g smör
  • 11 äpple, syrligt
  • 11 dillknippe
  • 1 salt
  • 12 skivor kryddad mörkt bröd, t ex kavring eller vört 1 förp hela matjessillfiléer, 220 g 2 dl crème fraiche 150 g smör 1 äpple, syrligt 1 dillknippe saltSkär brödet i små fina bitar. Smält 50 g av smöret i en stekpanna och stek stek brödet krispigt på medelvärme. Ställ åt sidan. Häll av sillen. Skär sillen i ca 1 cm stora bitar. Smält resterande smör i en stekpanna och bryn det på medelvärme tills det börjar dofta nötigt. Låt svalna något. Blanda det brynta smöret med crème fraiche. Smaka av med salt. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Bygg skedar genom att grunda med brödkrisp. Lägg på en bit sill och därefter brynt smörkräm. Tryck ner äpple i krämen och toppa med dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.