2 bröd ca 1 kg frukt och nötter. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Jag tog lite bikarbonat i degen förutom färsk jäst, och eftersom bikarbonat behöver syra för att jäsa tillsatte jag också lite färsk citronsaft
Eftersom brödet bara innehåller en pytteliten mängd jäst och har lång jästid, smakar det nästan som ett surdegsbröd och är saftigt med en lagom syrlig smak
Toppa salladen med den hyvlade parmesanen och de rostade pumpakärnorna. Blanda saften från den halva citronen med en halv deciliter olivolja, malen svartpeppar och lite salt
Sellton pumpakärnor. Blanda ihop allt utom vatten, jäst, filmjölk och sirap i en bunke. Häll över det kokande vattnet, och låt svälla under några minuter tills blandningen är fingervarm
Smaksatt med mycket fänkål, kummin och en gnutta mald ingefära ochmed sötma från mörk sirap. Jag ville göra ett bröd som var inspirerat av julen och som skulle passa bra till julskinkan och det här blev en fullträff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.