bröd

bröd

  • 81 Recept
Formbröd

Formbröd

Igår bakade jag dessa bröd som är barnens favorit. Speciellt till kräftor passar detta bröd. Förutom detta brödbak så blev det inte mycket gjort igår
DE GODASTE KALLJÄSTA FRALLORNA

DE GODASTE KALLJÄSTA FRALLORNA

Kalljästa frallor, hur gott är det inte med nybakat bröd. Hej på er. Fredagskväll och jag mannen tar det lugnt i vårt lilla kakelugnsrum
Rågbullar med honung och linfrö

Rågbullar med honung och linfrö

Bröden blev kanske inte jättevackra men smaken var det inget fel på. Det är problemet att baka med barn i huset, de tar inte riktigt hänsyn till att degen jäst färdigt och behöver bakas ut så ibland får det gå väääldigt fort
Grova fröfrallor

Grova fröfrallor

Ett grovt och mättande kuvertbröd, fyllt med smaskiga fröer. Jag testade originalreceptets förslag med avlånga bröd som sedan snittades med vass kniv
Lussebullar

Lussebullar

Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel. Smält smöret i en kastrull och rör ner saffranet i smöret

Min bästa varma smörgås

Glutenfritt och mjölkfritt bröd. Det här är ett av mina senaste brödpåhitt, som blivit mycket populärt
Grytbröd

Grytbröd

Lördagseftermiddagen/kvällen roade jag mig med att baka bröd. Och det blev ett av de bästa bröd jag bakat
Enklare bröd

Enklare bröd

En av julklapparna jag fick var Martin Johanssons bok Enklare bröd. Inte mindre än tre gånger har jag bakat det här goda frukostbrödet den senaste veckan
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter. ca 12 dl bakvetemjöl special, rågsikt eller lantbrödsmjöl. 3 dl havregryn (gärna fiber) 3 dl rågflingor 1 dl vetekli eller kruskakli 50 g smör eller margarin 6 dl kokande vatten 50 g jäst 2 dl vatten 1 msk salt ½ dl sirap ca 12 dl bakvetemjöl special, rågsikt eller lantbrödsmjöl
Finska rågrutor +recept

Finska rågrutor +recept

Men ni kanske förstår vilken super goda bröd jag menar. Frys in resten annars äter familjen upp brödet
Evas rågkakor

Evas rågkakor

Lös upp jästen i fingervarmt vatten +honung/sirap och ev brödkryddor. DAG 1. Koka en tjock välling på vatten,